OSTRZAŁKA DO WIERTEŁ 3-16MM 70W, 2 PRZYSTAWKI I TARCZE TOYA

Symbol: W-73470
Dostępność: 2 SZT
186.83
186.83
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
SZT
Zamówienie telefoniczne: 695 643 158 Zostaw telefon
Wysyłka: 5 dni
Cena przesyłki:
16.99
  • Paczkomat - Inpost 16.99
  • Kurier DPD 20
Więcej o produkcie
Waga
3 kg
EAN:
1110003382801

Dane techniczne:

Moc [W]:70
Średnica [mm]:3-16
Prędkość obrotowa [1/min]:1600
Średnica talerza szlifierskiego: 58 mm 70 mm
Średnica wiertła:
3 mm - 10 mm (talerz 58 mm)
8 mm - 16 mm (talerz 70 mm)
Kąt wierzchołkowy wiertła: 118 stopni







Ostrzałka do ostrzenia ostrza wiertła wykonanego ze stali.
Ostrzałka wyposażona jest w dwie głowice robocze pozwalające na ostrzenie szerokiego zakresu średnic wierteł.
Urządzenie jest przeznaczone do pracy przerywanej.

Ostrzałka służy do ostrzenia stępionych wierteł.
Możliwe jest ostrzenie wierteł przeznaczonych do wiercenia w metalu lub wierteł uniwersalnych.
Ostrzałka nie jest przeznaczona do ostrzenia wierteł z ostrzem wykonanym z materiałów ceramicznych, wierteł do drewna, wierteł piórkowych, świdrów, wierteł koronowych oraz wierteł o ostrzu innego kształtu niż w przypadku wierteł do stali i wierteł uniwersalnych.

Ostrzenie wiertła:
Należy wybrać otwór w głowicy o tej samej średnicy, co wiertło przeznaczone do naostrzenia.
Włączyć ostrzałkę włącznikiem i poczekać aż talerz szlifierski osiągnie obroty znamionowe.
Wprowadzić wiertło do otworu w głowicy i po usłyszeniu odgłosu szlifowania poruszać nim w jedną i drugą stronę przez 5 - 10 sekund, jednocześnie dociskając wiertło z nieznaczną siłą do talerza szlifierskiego.
Wiertło wyjąć z głowicy, a następnie operację powtórzyć dla drugiej krawędzi ostrza wiertła.
Ostrzona jest zawsze krawędź znajdująca się bliżej zewnętrznej krawędzi głowicy.
Otwory głowicy posiadają wypusty ograniczające obrót wiertła w otworze.
Ułatwia to proces ostrzenia.
Uwaga! Każdą z powierzchni należy ostrzyć taką samą ilość czasu i dociskać z taką samą siłą.
Zapobiegnie to nierównomiernemu naostrzeniu wiertła.

Po naostrzeniu wiertła należy ocenić wyniki pracy.
Jeżeli wierzchołek wiertła po naostrzeniu przybiera barwę niebieską lub inną w stosunku do naturalnego koloru stali, oznacza to przegrzanie powierzchni i należy zmniejszyć docisk wiertła do talerza szlifierskiego podczas ostrzenia.
Jeżeli po naostrzeniu krawędzie ostrza wiertła nie są równej długości, należy wyrównać czas i docisk ostrzenia każdej ze stron wiertła.



Ostrzałka
2 przystawki
2 tarcze


**
Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.

Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: